Jest stosunkowo nowy. W zeszłym roku wymieniałem komplet napinacz, łożysko alternatora, pasek. A szum wydobywa się ewidentnie z okolicy sprężarki. Rozrząd też ok, sprawdzałem.
Zamieszczone przez marekzu
nie ma luzow na boki jest ok
tego to nie wiem, nie sprawdzałem.
W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
mozna sprobowac tak troche inaczej - odpiac wtyczke z sprezarki , podac na nia z aku napiecie - jesli szumienie podczas tego zniknie to winne lozysko w tym kole pasowym
odświeżam temat . od paru dni słyszę że sprężarka klimy załącza się elektro magnes spadają delikatnie obroty i znowu się za chwile załącza tak ze trzy razy chwila przerwy i znów próby załączania. miesiąc temu nabijałem klimę fachowiec mówił ze coś słabo cisnie ale jeszcze po działa . czy jak wymienię sprzęgło klimy cały komplet to wystarczy , czy jeszcze coś trzeba zrobić lub więcej co nie będę mógł zrobić tylko jakiś warsztat od klimy ??
Ja kupowałem w katowicach na ulicy gliwickiej chyba numer 52 ma częsci do audi vw seat skoda za sprzęgło dałem chyba 170
ale u mnie okazało się że to osuszacz padł
dobrze szukam żadne sprzęgło na allegro nie pasuje do mojej sprężarki 1J0820803A To a jest bardzo ważne .... Ale już się uporałem, tylko szkoda czasu, bo właśnie też namawiali mnie kup na allegro niestety nie pasowało ;/
Komentarz